Warta Industri

Pandhuan kanggo nggunakake belenggu

2021-06-08
Sanajan belenggu minangka komponen peralatan angkat, peranane ora bisa diremehake. Penting banget kanggo operasi ngangkat. Shackle nduweni ruang lingkup panggunaan lan ciri fungsional dhewe, mula kudu dingerteni kanthi jelas.

Kaping pisanan, kita kudu ngerti aplikasi lan operasi

1. Beban kerja utama lan ruang lingkup aplikasi minangka dhasar kanggo inspeksi eksperimen lan aplikasi belenggu, lan overloading dilarang.

2. Ing proses ngangkat, obyek sing pareng diangkat bisa tabrakan lan kena pengaruh.

3. Proses ngangkat kudu stabil sabisa, lan ora ana sing diidini ngadeg utawa ngliwati barang-barang ing ngisor iki, supaya barang-barang ora tiba lan ngrusak wong.

4. Sampeyan kudu nyoba ngangkat kabeh belenggu sadurunge digunakake. Pilihan titik angkat kudu ing garis plumbum sing padha karo pusat gravitasi angkat beban.

5. Koefisien beban kerja paling apik saka belenggu ing lingkungan suhu dhuwur lan kurang

6. Kekandelan padeye obyek sing arep diangkat lan aksesoris rigging liyane sing disambungake karo pin shackle ngirim ora kurang saka diameter pin. Nalika nggunakake belenggu, kudu nggatekake arah stres saka efek ing struktur belenggu. Yen ora nyukupi sarat stres, batasan beban sing diidini bisa digunakake bakal dikurangi.

Pangopènan lan pangopènan

1. Belenggu ora diidini tumpukan, apa maneh akumulasi tekanan, supaya ora ana deformasi belenggu.

2. Nalika awak gesper duwe retakan lan deformasi, cara pengelasan lan pemanasan ora digunakake kanggo ndandani belenggu.

3. Tampilan belenggu bakal dilindhungi saka karat, lan ora bakal disimpen ing asam, alkali, uyah, gas kimia, lingkungan sing lembab lan suhu dhuwur.

4. Belenggu kasebut kudu disimpen dening wong sing ditugasake khusus ing papan sing berventilasi lan garing.

Shackle kudu diganti nalika digunakake nganti tartamtu.

1. Yen ana kahanan ing ngisor iki, barang bakal diganti utawa dibuwang.

2. Nalika deformasi awak belenggu ngluwihi 10 ^, bagean kasebut bakal diganti utawa dibuwang.

3. Nalika korosi lan nyandhang ngluwihi 10% ukuran nominal, bagean kasebut bakal diganti utawa dibuwang.

4. Yen awak shackle lan poros pin duwe retakan liwat deteksi cacat, kudu diganti utawa dibuwang.

5. Yen deformasi signifikan awak shackle lan poros pin, ora valid.

6. Nalika retak lan retak ditemokake dening mripat manungsa, bagean kasebut bakal diganti utawa dibuwang